Dedicon vergroot de wereld van mensen met een leesbeperking

In onze samenleving kun je alleen volwaardig meedoen als je toegang hebt tot de juiste informatie. Informatie is je paspoort naar de maatschappij. Ook voor mensen die moeite hebben met lezen. 

Producten van Dedicon

Boeken, kranten tijdschriften

Dedicon biedt keuze uit ruim 400 verschillende gesproken kranten en tijdschriften. Variërend van landelijke en regionale kranten tot week- en maandbladen. Kranten en tijdschriften zijn ook in digitale vorm leverbaar. Ze zijn dan te lezen via een pc met een aanpassing, zoals vergrotingssoftware, synthetische spraak of een brailleleesregel. Ook romans, reisgidsen, kookboeken, etc., worden door Dedicon in gesproken vorm of in braille geproduceerd. Al deze producten kunnen mensen met een leesbeperking bestellen bij het Bibliotheekservice Passend lezen
 

School- en studieboeken

Voor iedereen die een opleiding volgt of een beroep uitoefent, zet Dedicon benodigde lectuur en informatie om in een passende leesvorm. Voor scholieren is veel studiemateriaal direct uit voorraad leverbaar. Te bestellen bij Dedicon Educatief, de webwinkel voor aangepaste educatieve boeken.

Bladmuziek en muziekliteratuur

Voor musici produceert Dedicon bladmuziek in aangepaste leesvormen: gesproken, vergroot en in braille. Naast het notenschrift in aangepaste vorm bevat de collectie van Dedicon ook boeken over muziek en componisten.
 

Informatie op maat

Dedicon zet in opdracht van bedrijven en instellingen gebruiksaanwijzingen, correspondentie, bijsluiters bij medicijnen, informatiefolders en alle andere teksten om in elke gewenste leesvorm (vergroot, gesproken, digitaal en braille).

Dedicon werkt continu aan de (verdere) ontwikkeling van technologieën en producten. Hiervoor participeert Dedicon actief in (inter)nationale werkgroepen en commissies.

Wilt u meer weten over Dedicon? Kijk dan op de website van Dedicon.